Agrifirm Jongerendag wil frustraties wegnemen

De Agrifirm Jongerendag trok zo’n 600 agrarische jongeren naar Apeldoorn. In theater Orpheus konden bezoekers luisteren naar diverse sprekers en workshops bijwonen. Thema’s als ‘Trots op de Boer’ en ‘Samen bereiken we meer’ stonden centraal.

Voorzitter Arjan van Houten van Jongerenraad Agrifirm verwacht dat 2020 wederom een moeilijk jaar wordt voor de jonge boer. ‘De toon is natuurlijk gezet in het afgelopen half jaar. En dat zal zich in het nieuwe jaar verder uitbreiden. Daarom is zo’n dag als deze belangrijk. Om als jonge boer een podium te krijgen en een stem te laten horen.’

Dick Hordijk, CEO van Agrifirm, hoopt vooral dat de vele frustraties bij jonge boeren weggenomen kunnen worden tijdens de Jongerendag.

• Wat vindt Hordijk verder: Lees het interview van Nieuwe Oogst met Dick Hordijk


‘Ik vond de presentatie van zwemmer Maarten van der Weijden erg inspirerend wat dat betreft’, zegt Hordijk over de jongerendag. ‘In zijn verhaal maakte Van der Weijden heel duidelijk hoe belangrijk het is om bij tegenslagen frustraties van je af te laten glijden. En meteen te gaan kijken naar wat wel mogelijk is. Dus niet blijven hangen in het beeld van ‘de hele wereld is tegen mij’. Want dan ga je het als jonge boer gewoon niet redden.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer