CDA wil alleen echte ganzenschade betalen

De Friese CDA-Statenfractie dringt aan op aanpassing van de regels voor het vaststellen van ganzenschade als blijkt dat er te veel schadevergoeding is uitgekeerd aan boeren. Dat blijkt uit Statenvragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

CDA+wil+alleen+echte+ganzenschade+betalen
© Ida Hylkema

Dagblad Trouw berichtte over het onderzoek van Altenburg en Wymenga eind vorig jaar. De omvang van de schade wordt volgens onderzoekers te vroeg geschat. De vergoedingen worden wel volgens de regels uitgekeerd, geeft het onderzoeksbureau aan.

CDA vindt dat in een schadevergoeding bestaande schade gecompenseerd moet worden en dus niet te hoog en niet te laag hoort te wezen. De partij vraagt het provinciebestuur of het onderzoek van Altenburg en Wymenga klopt. En wil ook weten of de metingen van de schade te vroeg plaatsvindt.


Bovendien vraagt de fractie of het college mogelijkheden ziet om de methode van het vaststellen van schade zo realistisch mogelijk plaats te laten vinden. Tenslotte wil het CDA weten of het college van plan is, als dat nodig is voor het vaststellen van reële schade, de regels voor het voor het vaststellen van schade aan te passen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer