Schadevergoeding+ganzenschade+mogelijk+te+hoog
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Schadevergoeding ganzenschade mogelijk te hoog

Vergoedingen aan boeren voor schade aan grasland door grazende ganzen zijn mogelijk jarenlang op onjuiste aannames vastgesteld. Dat schrijft Trouw.

Vooral schadevergoedingen in Friesland zijn mogelijk te hoog geweest. In 2018 is er aan Friese boeren ongeveer 4,5 miljoen euro uitgekeerd voor schade door brandganzen en grofweg 1,5 miljoen voor grauwe ganzen. Maar de betalingen zijn deels gedaan voor schades die zich uiteindelijk niet voordeden, blijkt volgens de krant uit onderzoek in opdracht van Provinciale Staten van Friesland.


De omvang van de schade wordt volgens onderzoekers te vroeg geschat. Het provinciebestuur ziet dat anders. 'Wij gaan ervan uit dat de schadevergoedingen terecht zijn uitgekeerd', aldus de Friese gedeputeerde Johannes Kramer.

Maar de schadetaxaties beginnen doorgaans al eind maart, als de groeispurt nog moet beginnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer