Wageningen krijgt geld voor gemengde landbouwsystemen

Met subsidiegeld vanuit Europa gaan onderzoekers kijken naar gemengde landbouw en boslandbouw. Wageningen University & Research is vanuit Nederland bij het onderzoek betrokken.

Wageningen+krijgt+geld+voor+gemengde+landbouwsystemen
© han reindsen

Een internationaal onderzoeksconsortium, onder wie een team onderzoekers van Wageningen University & Research, ontvangt van de European Research Council (ERC) een Horizon 2020-subsidie van 7 miljoen euro voor project Agromix. Binnen dat project zal onderzoek gedaan worden naar klimaatslimme en weerbare landbouwsystemen. De focus ligt op gemengde landbouw en agroforestry (boslandbouw).

Het doel van het project is om door onderzoek de transitie naar veerkrachtig en efficiënt landgebruik in Europa te versnellen. De onderzoekers richten zich op gemengde landbouwsystemen (met gewassen en vee) en agroforestry-systemen (met bomen en gewassen en/of vee).

Hoofdaanvrager van het project is Coventry University in het Verenigd Koninkrijk. Voor WUR zijn onderzoekers van Wageningen Plant Research en Wageningen Economic Research bij het Agromix-project betrokken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  30 %
Meer weer