WUR%2Donderzoeker+Struik+wint+internationale+prijs
Nieuws
© Han Reindsen

WUR-onderzoeker Struik wint internationale prijs

Paul Struik, hoogleraar gewasfysiologie aan de WUR, heeft vrijdag de International Crop Science Award 2019 ontvangen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Crop Science Society of America (CSSA) voor buitengewone bijdragen aan de landbouwkunde.

Struik doet onder meer onderzoek naar de fysiologie van aardappels en C3- en C4-fotosynthese, waarbij hij eco-fysiologie en genetica voor complexe eigenschappen in verschillende gewassen verbindt met agrobiodiversiteit. Hij zoekt in zijn onderzoek de verbinding tussen de natuurwetenschappen en de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld ten aanzien van zaaitechnieken en duurzame intensivering.

Struik is betrokken bij meer dan 480 publicaties en is editor-in-chief voor meerdere vakbladen waaronder Frontiers in Plant Science en PLoS One. Daarnaast is hij als reviewer verbonden aan kennisinstellingen in meerdere landen.

De Crop Science Award is gericht op creativiteit en innovatie in het tot stand brengen van verandering in de praktijk, producten en/of programma's op het gebied van gewassen op internationaal niveau.

Weer

 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer