Wageningen+vijftiende+keer+nummer+1+van+Nederland
Nieuws
© Wageningen UR

Wageningen vijftiende keer nummer 1 van Nederland

Voor de vijftiende keer op rij is Wageningen University & Research gekozen tot de beste universiteit van Nederland. Dat is dus al sinds 2004 het geval.

Met 74 punten steken de oordelen van de Wageningse studenten voor hun bacheloropleiding nog verder boven de andere Nederlandse universiteiten uit dan afgelopen jaar. Vijftien van de negentien opleidingen ontvangen het predicaat Topopleiding. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

De allerbeste opleiding in Nederland is Plantenwetenschappen in Wageningen. De opleiding Moleculaire levenswetenschappen behoort eveneens tot de top. Dat maakt de Keuzegids Universiteiten 2020, een onafhankelijke vergelijking van alle bacheloropleidingen, bekend.

Ranglijst

Wageningen University & Research staat sinds 2004 op de eerste plek in de landelijke ranglijst van universiteiten voor voltijdse bacheloropleidingen. Zo ook voor 2020. In de overall score staat Universiteit Twente tweede (68,5 punten) en is er een derde plek voor de Open Universiteit (67 punten).

Net als vorig jaar scoort Radboud Universiteit in Nijmegen het best in de categorie 'brede klassieke universiteiten'. De gemiddelde kwaliteit van de universitaire bacheloropleidingen is iets beter dan vorig jaar en 2017. De kwaliteitsoordelen in de Keuzegids zijn gebaseerd op resultaten uit de Nationale Studenten Enquête. Daarin geven 270.000 studenten jaarlijks hun oordeel over hun opleiding en instelling.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer