Subsidie voor programma teeltondersteuning door robot

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Crossover-subsidie van zeven miljoen euro toegekend aan het Synergia programma van Wageningen University & Research (WUR). Hier wordt onderzoek gedaan naar duurzame productiesystemen in de landbouw, onder meer bij mengteelten.

Subsidie+voor+programma+teeltondersteuning+door+robot
© Odd.bot

Synergia staat voor ‘SYstem change for New Ecology-based and Resource efficient Growth with high tech In Agriculture’. De deelnemers aan dti programma willen fundamentele kennis uit de biologische, technische en sociale wetenschappen ontwikkelen voor en te integreren in de volgende generatie duurzame landbouwsystemen.

Robotsystemen voor mengteelten

Concreet willen ze onder meer robotsystemen voor mengteelten en strokenteelt ontwikkelen. Hiervoor werkt Wageningen UR samen met de Technische Universiteit van Eindhoven. Die laatste universiteit wil hiervoor ook de kennis gebruiken uit het robotvoetbal.

In totaal reikt NWO vanuit het Crossover-programma ruim 39 miljoen euro uit aan vijf grote, interdisciplinaire onderzoeksconsortia. De Nederlandse subsidieverstrekker wil daarmee vooruitgang boeken binnen een aantal grote maatschappelijke en economische vraagstukken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer