ZON+keert+10+miljoen+euro+uit+aan+leden
Nieuws
© Twan Wiermans

ZON keert 10 miljoen euro uit aan leden

Telersvereniging ZON keert komend jaar een totaalbedrag van 10 miljoen euro uit aan de leden. Dat is tijdens de algemene ledenvergadering van de coöperatie bekendgemaakt.

Het bedrag komt uit de bijzondere reserves van het bedrijf die zijn opgebouwd na de verkoop van het overgrote deel van de opstallen in Fresh Park Venlo aan het Amerikaanse bedrijf Hines. Om de ledenbinding te versterken, is besloten te onderzoeken hoe een deel van het eigen vermogen op naam van de leden kan worden gesteld.

Mogelijk gebeurt dat in de vorm van ledencertificaten, waarmee bovendien het lidmaatschap voor potentiële leden aantrekkelijker wordt. Het bestuur is van plan om hierover in de loop van 2020 te overleggen met de leden. ZON telt ongeveer 175 leden.

Meer samenwerking

Tijdens de vergadering hebben de leden van de coöperatie zich uitgesproken voor meer samenwerking tussen de telersgroepen, de coöperatie en de afzetorganisatie ZON. Ook willen de leden meer binding en betrokkenheid bij het bedrijf, waarbij het uitgangspunt is de verdere uitbouw van de eerder ingezette commerciële strategie. Hierin hebben veilingklok en accountmanagement een centrale rol.

Bij de ontwikkeling van nieuwe commerciële plannen zullen de leden intensief worden betrokken, zegt algemeen directeur Michiel van Ginkel van ZON Fruit & Vegetables. 'Doordat telers en medewerkers nauwer samenwerken, verwachten we effectiever in de markt te kunnen opereren.' Volgens ZON-voorzitter Sjraar Hoeijmakers ligt er door de besluiten van de vergadering een stevige basis voor een goede toekomst van de coöperatie. De algemene ledenvergadering werd 16 december gehouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer