ZON doet Fresh Park Venlo van de hand

Royal ZON verkoopt opstallen en recht op ontwikkeling op Fresh Park Venlo aan internationale vastgoedontwikkelaar Hines uit de Verenigde Staten.

ZON+doet+Fresh+Park+Venlo+van+de+hand
© lé Giesen

De koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland (Royal ZON) uit Venlo heeft met de Amerikaanse vastgoed- en projectontwikkelaar Hines overeenstemming bereikt over de overname van alle opstallen op het bedrijventerrein Fresh Park Venlo.

Erfpacht

Met deze transactie breidt ZON haar grondpositie op Fresh Park Venlo uit en geeft het bedrijf de gronden in eeuwigdurende erfpacht uit aan Hines. Tevens heeft Hines met deze transactie het ontwikkelingsrecht op Fresh Park Venlo verworven. De twee partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.

Fresh Park Venlo huisvest zo’n 130 bedrijven in de verssector. In de aanloop van de verkoop aan Hines heeft ZON haar positie op Fresh Park Venlo uitgebreid tot 110 hectare en 23 gebouwen. Deze 23 gebouwen zijn nu volledig overgenomen door Hines.

Geen kerntaak

Volgens algemeen directeur Michiel van Ginkel van ZON behoort de ontwikkeling van vastgoed niet langer tot de kerntaken van het bedrijf. Daarom is ZON bijna twee jaar geleden gestart met het zoeken van een kapitaalkrachtige partner die de noodzakelijke verdere ontwikkeling van Fresh Park Venlo voor zijn rekening kan nemen. 'Met Hines hebben we die partner gevonden.'

Door de verkoop versterkt ZON zijn balans aanmerkelijk terwijl de erfpachtinkomsten een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse exploitatie leveren. Over de bestemming van de vrijgekomen middelen wordt nog niets bekendgemaakt. ZON overweegt onder meer te investeren in een regionaal stimulerings- en ontwikkelingsfonds. De negen medewerkers die nog werkzaam zijn bij de vastgoedorganisatie van ZON, treden in dienst bij Hines.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer