Verspakket moet consumptie van groente stimuleren

Onder de merknamen Knorr, Conimex en Unox lanceren Unilever en afzetorganisatie ZON fruit&vegetables seizoensgebonden verspakketten voor het AGF-schap in supermarkten.

Verspakket+moet+consumptie+van+groente+stimuleren
© Unilever

De introductie van de verspakketten vond afgelopen week plaats bij supermarktketen Deen. In eerste instantie gaat het om een vijftal verschillend samengestelde pakketten onder de vlag van de A-merken Knorr, Conimex en Unox.

Unilever en de telersvereniging van ZON melden in een persbericht dat ze de handen ineen hebben geslagen om het consumeren van verse groenten van eigen bodem te stimuleren. Met de introductie van de verspakketten willen beide organisaties praktische knelpunten om verse groente te eten wegnemen.

Binnen de samenwerking moeten de marketing- en verkoopactiviteiten van ZON als leverancier van verse groenten en de sterke en bekende merken van Unilever elkaar aanvullen.

200 gram per persoon

Ieder verspakket levert minimaal 200 gram groenten per persoon. Marketingmanager Sarah Richardson van Unilever stelt dat het consumenten vaak aan inspiratie ontbreekt om met de seizoenen mee te koken. 'Via onze A-merken hebben we veel ervaring met de smaakvoorkeuren in ons land. Deze kennis passen we toe bij het samenstellen van de verspakketten.'

Algemeen-directeur Michiel van Ginkel van ZON wijst erop dat de verspakketten zoveel mogelijk seizoensgebonden zijn. 'We moeten niet vergeten dat elk seizoen zijn eigen unieke aanbod heeft', vindt hij. 'Nu is dat bijvoorbeeld de erwtensoep, maar in april begint natuurlijk de aspergetijd. We willen dat seizoensaspect met deze pakketten ook weer meer onder de aandacht brengen.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer