IKB+Kip+controleert+onaangekondigd
Nieuws
© Twan Wiermans

IKB Kip controleert onaangekondigd

Kwaliteitssysteem IKB Kip gaat vanaf 2020 onaangekondigd bedrijven controleren. Volgens secretaris Ben Dellaert is dat een van de vereisten van ketenborging.nl.

Ketenborging.nl bevat eisen voor private kwaliteitsschema's. Die worden op gesteld in samenspraak met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). IKB Kip deed tot nu toe controles als er signalen waren dat er iets niet goed was, bijvoorbeeld na een melding bij meldpunt IKB.

'Vanaf het nieuwe jaar gaan we dat gestructureerd en onaangekondigd doen. Op zich is dat ook logisch. Het kwaliteitssysteem moet garanderen dat de kwaliteit het hele jaar door op orde is, niet alleen als er een controle komt. Dat is ook van belang voor de betrouwbaarheid van het kwaliteitssysteem.'

De kosten van een onaangekondigde controle worden betaald door IKB Kip. Als er een herstelcontrole nodig is, dan zijn de kosten voor rekening van de ondernemer. Dat is het geval als er gebreken worden geconstateerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer