iSTEP nu ook voor vleeskuikens

Ook vleeskuikenhouders kunnen nu gebruik maken van prijsinformatiesysteem iSTEP. Dat geeft ze meer inzicht en transparantie in marktprijzen.

iSTEP+nu+ook+voor+vleeskuikens
© Twan Wiermans

LTO/NOP en NVP namen het initiatief om met de vereniging iSTEP een module iSTEP vleeskuikens op te stellen. iSTEP is een prijsinformatiesysteem waarmee pluimveehouders inzicht krijgen in markt- en prijsinformatie. Dit gebeurt met een digitaal, real time systeem.

Afgelopen half jaar is de techniek voor vleeskuikens ontwikkeld, naast het al bestaande systeem voor eieren. Per 1 november a.s. kunnen vleeskuikenhouders deelnemen. Er was belangstelling van vleeskuikenhouders om een iSTEP voor vleeskuikens op te zetten, zo bleek uit een inventarisatie.

Transparantie

Volgens LTO/NOP en NVP biedt iSTEP vleeskuikenhouders meer transparantie en inzicht in marktprijzen. Het prijsinformatiesysteem wordt doorlopend automatisch gevuld met actuele gedane zaken door de leden. Deelnemende pluimveehouders kunnen vervolgens continu zelf actuele (anonieme) prijsinformatie opvragen. .

iSTEP staat voor Informatie Systeem Transparante EierPrijzen en is een vereniging van pluimveehouders. Om in het prijsinformatiesysteem te kunnen kijken moeten vleeskuikenhouders lid worden van iSTEP. De kosten bedragen jaarlijks 200 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer