Vrijdag+erop+of+eronder+voor+Brabantse+veehouders
Nieuws
© Jasper Schel

Vrijdag erop of eronder voor Brabantse veehouders

Het is erop of eronder voor Brabantse veehouders, vrijdagmiddag. Provinciale Staten buigen zich dan in Den Bosch over de voorstellen voor de Brabantse Aanpak Stikstof. ZLTO en Farmers Defence Force (FDF) houden daarom bij het provinciehuis een trekkerprotest.

Gedeputeerde Staten presenteerden vrijdag de gewijzigde voorstellen om de stikstofemissie op veehouderijen in te perken. Meest opvallende punt is het uitstellen van de deadline voor vergunningaanvragen van 1 april 2020 naar 1 januari 2021. Verder wil het provinciebestuur tussen de honderd en tweehonderd veehouderijen rondom veertien stikstofgevoelige natuurgebieden uitkopen.


Om 11 uur start de Statenvergadering. De provincie laat 250 actievoerders toe om het debat binnen op een groot scherm te volgen. Buiten op het plein voor het provinciehuis wordt voor eten en drinken gezorgd, net als op 25 oktober.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 16°
  65 %
 • Woensdag
  21° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  65 %
Meer weer