CBL%3A+supermarkten+geen+partij+in+stikstofkwestie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

CBL: supermarkten geen partij in stikstofkwestie

Supermarkten zijn geen partij in de stikstof en PFAS-problematiek en staan volledig buiten de discussie. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in een reactie op de aankondiging van nieuwe acties door Farmers Defence Force (FDF).

Het CBL zegt de zorgen van de Nederlandse boeren goed te begrijpen. 'Supermarkten en boeren streven hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen', aldus het CBL. Het bureau is evengoed bezorgd over de aangekondigde acties gericht op het verstoren van de voedselvoorziening in Nederland. Zeker in de feestdagenperiode.


Volgens het CBL is het tijd dat de overheid verantwoordelijkheid neemt om de impasse te doorbreken. De organisatie heeft FDF verzocht om de geplande acties af te blazen. Pogingen om met bestuursleden van FDF in gesprek te gaan zijn volgens het CBL tot op heden op niets uitgelopen.

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer