Boerenprotest+bij+CDA%2Dbijeenkomst+Wijchen
Nieuws
© André Weima

Boerenprotest bij CDA-bijeenkomst Wijchen

Tientallen boeren uit Gelderland verzamelden zich maandagavond in Wijchen, waar de Gelderse afdeling van het CDA een bijeenkomst hield over de stikstofproblematiek.

De boeren kwamen verhaal halen bij het CDA, uit onvrede met het afschieten van hun plan om de stikstofproblematiek te lijf te gaan. In Wijchen waren onder meer de Gelderse gedeputeerde Peter Drenth en Tweede Kamerlid Jacco Geurts aanwezig.

Rustig verloop

Er waren enkele tientallen trekkers aanwezig bij zaal Sterrebosch in het centrum van Wijchen. De politie liet de trekkers door op een plek waar normaal gesproken geen voertuigen mogen komen. Het boerenprotest verliep rustig.

Omroep Gelderland citeert veehouder Bart Peer uit Beuningen. Volgens hem gingen Drenth en Geurts in gesprek met de boeren. 'Dat geeft het gevoel dat er naar je geluisterd wordt. We hebben ons ongehoord gevoeld. We wilden laten weten dat we rekenen op het CDA.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 11°
  90 %
 • Vrijdag
  14° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  90 %
Meer weer