Golf+van+bijtincidenten+bij+Drentse+schapen
Nieuws
© DIRK HOL

Golf van bijtincidenten bij Drentse schapen

De afgelopen tien dagen zijn in Midden-Drenthe meer dan twintig schapen doodgebeten op verschillende locaties.

In een weiland bij Anderen werden zaterdag negen dode schapen gevonden naast een stuk of vijf gewonde dieren. Eerder vorige week werden gelijksoortige incidenten gemeld in Hooghalen, Eext en Grolloo. De schapen zijn allemaal gebeten, sommige in de hals, andere ergens anders in het lijf.

Er werden vier schapen op 19 november gedood in Hooghalen, twee dagen later zes exemplaren in Eext en vier dieren in Grolloo. Begin deze maand werden in Ansen twee schapen doodgebeten. Het is nog niet bekend of de dieren zijn gedood door een wolf of door een hond. Dat moet verder DNA-onderzoek nog uitwijzen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer