Tip: smeer geschoren schaap in met zonnebrandcrème

Schapen scheren bij zonnig weer verhoogt de kans op verbranding. De dieren beschermen met zonnebrandcrème is dan geen overbodige luxe. Dat adviseert dierenarts Reinard Everts van Schapendokter.nl.

Tip%3A+smeer+geschoren+schaap+in+met+zonnebrandcr%C3%A8me
© Alex J. de Haan

'Heb je schapen geschoren bij heel zonnig weer? Dan kun je overwegen om ze na het scheren in te sprayen met een zonnebrandcrème voor baby's. Je voorkomt dan zonnebrand. Uiteraard is ook voldoende schaduw aan te raden', geeft Everts aan.

Volgens hem kunnen schapen met een goed ademende vacht hun warmte vlot afvoeren. Het isoleert bovendien tegen de warmte. 'Als de vacht wat open gaat staan, ademt het. Dieren met een hele korte, fijn gesloten vacht kunnen dit minder. De vacht staat dan minder goed open.' Het type vacht bepaalt dus of schapen bij deze temperaturen baat hebben om geschoren te worden of dat het beter is hier nog even mee te wachten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer