A%2Dware+gaat+mozzarella+maken+voor+FrieslandCampina
Nieuws
© Royal A-ware

A-ware gaat mozzarella maken voor FrieslandCampina

Zuivelconcern FrieslandCampina gaat samenwerken met Royal A-ware voor de productie en levering van mozzarella. Vanaf begin 2020 verwacht FrieslandCampina deze kaas te kunnen leveren aan zijn klanten.

Op termijn gaat het om 45 miljoen kilo kwalitatief hoogwaardige mozzarella. FrieslandCampina gaat zijn ledenmelk, kennis en recepten leveren en is verantwoordelijk voor de verkoop van deze mozzarella.

Royal A-ware zorgt voor de verwerking van de melk en de productie van mozzarella in de nieuwe mozzarellaproductielocatie in Heerenveen. De fabriek is nog in aanbouw, maar zal begin 2020 operationeel zijn.

Fonterra

De bouw van de nieuwe mozzarellaproductielocatie vindt zijn oorsprong in een eerder aangekondigde samenwerking tussen Royal A-ware en Fonterra.

Na de strategische heroriëntatie van Fonterra is de overeenkomst voor mozzarella beëindigd en vervolgens hebben FrieslandCampina en Royal A-ware een nieuwe overeenkomst gesloten.

Het bestaande partnership tussen Fonterra en Royal A-ware voor de afname van wei en room blijft ongewijzigd.

Groeisegment

Hans Meeuwis, president van FrieslandCampina Dairy Essentials: 'Mozzarella blijft een aantrekkelijk groeisegment. We bouwen hiermee onze internationale positie in mozzarella verder uit. We verbreden het aanbod voor onze klanten en het stelt ons in staat onze productportfolio verder uit te breiden. Partnerships zijn, naast slim investeren in onze eigen productielocaties, een belangrijk onderdeel in onze strategie om meer waarde te creëren.'

Een eerder aangekondigde partnership met de DMK Group past volgens Meewis ook bij deze strategie. De samenwerking tussen A-ware en FrieslandCampina heeft dan ook geen gevolgen voor de samenwerking met DMK.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer