Zuid-Hollandse handelsmissie naar China

De Zuid-Hollandse Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra zijn van 17 tot en met 22 november in China. Samen met vertegenwoordigers van dertig bedrijven uit Zuid-Holland richten zij zich tijdens deze missie op duurzame ontwikkeling en modernisering van land- en tuinbouw.

Zuid%2DHollandse+handelsmissie+naar+China
© FrieslandCampina


De provincie helpt ruim tien jaar bedrijven uit Zuid-Holland om projecten te starten in China, voornamelijk in zusterprovincie Hebei. De provincie stelt dat zij als overheid in China deuren kan openen die anders mogelijk gesloten blijven.

Bedrijven die zich bezighouden met bijvoorbeeld watermanagement en stedelijke ontwikkeling zoals Deltares, Royal Eijkelkamp en Arcadis of tuinbouw zoals Hoogendoorn, Codema, Delphy en Priva hebben in die tijd vaste grond onder de voeten gekregen in China. Ook kennisinstellingen zoals Erasmus IHS, Wageningen UR, InHolland en Lentiz maken gebruik van de relaties die de provincie heeft.

'Het is bijzonder waardevol dat de provincie Zuid-Holland al jaren zijn nek uitsteekt voor ondernemers die ambities hebben in China. Door de langdurende relatie met Hebei en Shanghai Pudong verstaan we elkaar steeds beter. En de behoefte onder bedrijven is groot. Voor deze missie hebben zich dertig Zuid-Hollandse bedrijven aangemeld', motiveert Martin van Gogh van de Economic Board Zuid-Holland.

Voeding en vergroening

Onderdelen van de missie worden samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade georganiseerd. Met deze partijen en met verschillende Chinese partnerorganisaties houdt de provincie op 18 november een seminar in Beijing.

Het thema van het seminar is duurzame stedelijke ontwikkeling en de rol van moderne land- en tuinbouw daarin: Feeding and Greening Chinese Cities. In Hebei zal de delegatie een bezoek brengen aan de nieuwe superstad Xiongan, waar met name rond watermanagement en het inrichten van land- en tuinbouwvoorzieningen kansen liggen voor Zuid-Hollandse bedrijven.

Dutch Greenhouse Delta organiseert een bezoek aan hun project in Jiashan en aan het eind van de week wordt nog een bezoek gebracht aan Shanghai Chongming waar in 2021 de Flower Expo plaats vindt en waar een conferentie zal worden gehouden over innovaties in de land- en tuinbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer