Hefbrug+Boskoop+18+november+weer+open
Nieuws
© Alphens.nl

Hefbrug Boskoop 18 november weer open

Naar verwachting gaat de hefbrug in Boskoop waarschijnlijk op 18 november weer open voor het wegtransport. Dat heeft provincie Zuid-Holland bekendgemaakt.

Toch zijn de problemen met de oude brug dan niet voorbij. Groot onderhoud is nodig. Maar het langer en opnieuw uit de roulatie nemen van de hefbrug in Boskoop mag niet in de piektijden voor de boomkwekerij in voor- en najaar. Dat is recent benadrukt tijdens overleg van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB) met gedeputeerde Floor Vermeulen (Zuid-Holland) en wethouder Van Velzen van Alphen aan den Rijn.

Afgesproken is dat hierover met alle belanghebbende organisaties overleg en afstemming plaatsvindt. Bij het laatste overleg waren ook enkele logistieke dienstverleners uit de Greenport Boskoop aanwezig. De hefbrug in Boskoop is al sinds 10 oktober gesloten voor alle verkeer vanwege technische onveiligheid. De brug dateert uit de jaren dertig en is de voornaamste oeververbinding over de Gouwe en deelt het boomkwekerijgebied in twee.

Ontsluiting

Tijdens het gesprek werd aangegeven dat er waarschijnlijk op relatief korte termijn nog aanvullende herstelwerkzaamheden nodig zijn en dat het voor 2024 voorziene groot onderhoud naar voren moet worden gehaald naar 2020. Gedeputeerde, wethouder en SBGB zijn ook van mening dat de kwetsbaarheid van de hefbrug in Boskoop aangeeft dat de ontsluiting van Boskoop en in het bijzonder de oost-westverbinding dringend moet worden aangepakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer