Boeren volgen Zuid-Hollands stikstofdebat in de buitenlucht

Het overgrote deel van de boeren en bouwvakkers dat woensdagmorgen in het provinciehuis van Zuid-Holland het debat over stikstof wilde volgen, deed dat buiten op de binnenplaats. Het provinciehuis wordt verbouwd en daarom was het niet mogelijk boeren in de hal te ontvangen.

Statenlid en boerin Mirjam Nelisse (VVD) sprak van een gebrek aan gastvrijheid, omdat de boeren in eerste instantie ook geen toegang tot de publieke tribune kregen. 'We hebben onze mond vol over inclusiviteit en gelijkwaardigheid, maar hierin wordt onderscheidt gemaakt omdat je boer bent. Ik begrijp dat de Statenzaal een limiet heeft en er zijn niet genoeg plaatsen voor iedereen, maar we moeten net als bij het stikstofdossier zoeken naar ruimte, naar oplossingen en niet mensen buitensluiten.'

Voor het debat werd bevestigd dat er wel boeren op de publieke tribune mochten, voor zover er plaats was. De meeste boeren stonden op de binnenplaats van het provinciehuis. Daar stond een tent en een groot scherm waarop het debat te volgen was. Naast Nelisse spraken ook andere Statenleden zich uit over de gang van zaken. Een voorstel om iedereen op de publieke tribune toe te laten, kreeg echter onvoldoende steun.

Tijdens het debat spraken onder meer vertegenwoordigers uit de land- en tuinbouw en de bouwsector over de gevolgen van het huidige stikstofbeleid. Het provinciebestuur heeft vandaag geen nieuwe beslissingen genomen over het toekomstige stikstofbeleid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  33° / 16°
  10 %
Meer weer