Termijnmarkt+reageert+op+zorg+aardappeloogst
Nieuws
© Han Reindsen

Termijnmarkt reageert op zorg aardappeloogst

De notering op het aprilcontract voor fritesgeschikte aardappelen is vandaag op de aardappeltermijnmarkt van EEX in Leipzig gestegen naar 17,80 euro per 100 kilo.

De stijging van de termijnnotering met minstens 1 euro per 100 kilo in een week tijd is volgens beursmakelaar De Vries & Westermann een teken dat insiders ervan uitgaan dat niet alle aardappelen in de EU5-landen worden gerooid. De te rooien aardappelarealen varieerden voor België, Frankrijk en Nederland aan het begin van deze week nog tussen 5 en 10 procent.

Voor het Verenigd Koninkrijk schat De Vries & Westermann dat nog bijna een derde van de bewaaraardappelen in de grond zit. Vooral in het midden en noordwesten van het land hebben akkerbouwers nog te kampen met natte rooiomstandigheden. Daar komt bij dat de temperaturen 's nachts al dalen beneden het vriespunt.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer