Termijnmarkt+reageert+op+moeizame+aardappeloogst
Nieuws
© Haijo Dodde

Termijnmarkt reageert op moeizame aardappeloogst

De notering op de aardappeltermijnmarkt voor contracten op levering in april 2020 steeg vandaag tot maximaal 16,70 euro per 100 kilo.

De oplopende termijnprijzen hebben alles te maken met de toch wel moeizame aardappeloogst. Beursmakelaar De Vries & Westermann schatte aan het begin van deze week dat van de consumptieaardappelen in Nederland niet meer dan een derde van het areaal gerooid is. Vooral in kleigebieden moet nog veel gebeuren en is de kans op oogstverliezen groot.

Daar komt bij dat het mooie weer dat deze week is voorspeld vooralsnog op zich laat wachten. De termijnnotering voor het aprilcontract opende vandaag met 16,10 euro per 100 kilo en steeg dus door naar 16,70 euro. Voor het junicontract is de termijnprijs inmiddels 17,70 euro.

• Bekijk de marktprijzen van consumptieaardappelen en pootgoed

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer