SGP+vraagt+openbaarheid+over+stikstofmodel+RIVM
Nieuws
© SGP

SGP vraagt openbaarheid over stikstofmodel RIVM

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd of zij ervoor wil zorgen dat het volledige stikstofrekenmodel van het RIVM openbaar wordt gemaakt.

Het RIVM heeft weliswaar het zogeheten Aerius-rekenmodel openbaar gemaakt. Het deel van het model dat daadwerkelijk de depositie van stikstof berekent, het zogeheten OPS-model, zou nog niet openbaar zijn. Bisschop wil van de minister weten of dit OPS-model inderdaad nog niet openbaar is gemaakt en vraagt minister Schouten of zij dit op korte termijn voor elkaar kan krijgen.

De organisatie Stikstofclaim heeft het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevraagd om inzage in de stikstofmodellen. Bisschop verwees bij het indienen van de schriftelijke vragen naar een publicatie van Nieuwe Oogst over dit onderwerp.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer