%27Uitkopen+van+veebedrijven+niet+effectief%27
Nieuws
© Dirk Hol

'Uitkopen van veebedrijven niet effectief'

De overheid doet er verstandig aan om bij de aanpak van de stikstofcrisis voor de landbouw vooral in te zetten op innovaties die al bewezen zijn. En niet op het uitkopen van bedrijven.

Dat stelt het Kennis Center voor Groene Groei (KCGG) van Wim de Hoop en Wilco van Cooten. Zij presenteerden hun visie woensdag tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. Het uitkopen van bedrijven rond Natura 2000 is volgens De Hoop en Van Cooten geen efficiënte manier om de problematiek aan te pakken. Uitkopen van bedrijven is duur, kost veel tijd en levert relatief weinig stikstofreductie op.

Zij zien meer in maatregelen uit de praktijk waarmee al ervaring is opgedaan via de projecten vanuit het Europese plattelandsprogramma POP3. Het KCGG denkt dan aan zaken als precisiebemesting, het toedienen van water bij bemesten en een betere benutting van ruw eiwit uit vers gras.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer