Noord-Holland kiest voor zonnepanelen op boerendak

Provincie en gemeenten in Noord-Holland kiezen voor een gebiedsaanpak met zonnepanelen op agrarische daken.

Noord%2DHolland+kiest+voor+zonnepanelen+op+boerendak
© FrieslandCampina

Provincie Noord-Holland ziet een belangrijk rol voor de agrarische sector in het versnellen van de energietransitie. Samen met gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon worden boeren gestimuleerd en gefaciliteerd om zonnepanelen op hun daken te laten installeren.

Daarmee wordt bijgedragen aan de energietransitie zonder dat daarvoor landbouwgrond wordt opgeofferd aan zonneparken. Om die verduurzaming te versnellen, ondertekenden LTO Noord, provincie Noord-Holland en gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon woensdag een samenwerkingsverklaring.

Duurzame energie

Schuren, stallen en bedrijfsgebouwen hebben grote daken en zijn uitermate geschikt om een substantiële hoeveelheid duurzame energie op te wekken. Boeren met plannen voor zonnepanelen op hun vastgoed kunnen een energiescan voor hun bedrijf aanvragen.

LTO Noord verzorgt deze energiescans, zodat de ondernemers onafhankelijk advies krijgen over de optimale businesscase voor hun bedrijf. Verder organiseert LTO Noord een tweede informatiebijeenkomst op 5 november en voert bedrijfsscans uit voor agrarisch ondernemers.

Informatieavond

Die informatieavond vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis van Drechterland, Raadhuisplein 1, in Hoogkarspel. De inloop begint om 19.30 uur en de start is om 20 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer