Keydollar Robo-Bed strooit automatisch ligboxen in

De Keydollar Robo-Bed is een slimme oplossing voor het automatisch instrooien van strooisel in ligboxen, terwijl de veehouder gebruikmaakt van de bestaande mestrobot.

Keydollar+Robo%2DBed+strooit+automatisch+ligboxen+in
© KeyDollar

Dit idee presenteert mestscheiderfabrikant Keydollar volgende week op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg onder de naam Keydollar Robo-Bed. De nieuwe instrooier is compatibel met vrijwel iedere reguliere mestrobot. 'Het is vele malen efficiënter om beide technieken te combineren', zegt Edze Westra van Keydollar.

De voorraadbuffer van de instrooier wordt gevuld tijdens het opladen van de mestrobot en neemt zo iedere rit ongeveer 200 liter strooisel mee. Daarmee heeft de machine voldoende capaciteit voor 120 ligboxen op basis van 10 liter strooisel per ligbox per dag.

De capaciteit is eenvoudig uit te breiden door meerdere mestrobots te voorzien van een instrooier. De fabrikant heeft daarmee ingezet op de drie volgende aandachtspunten: minder stress voor koeien, dagelijks instrooien en arbeidsbesparing.

Mestrobot

De geheel uit roestvrij staal gebouwde strooier is te monteren op vrijwel ieder type mestschuifrobot. Omdat de reguliere mestrobot een vast instelbare route afwerkt en hierover communiceert, weet de instrooier exact wanneer ligboxen langszij komen.

Zodra de strooier leeg is, stopt deze, maar de mestrobot vervolgt gewoon zijn standaard schoonmaakroute richting het oplaadstation. Gedurende het opladen van de accu's wordt de meststrooier gevuld met strooiselproduct, bijvoorbeeld dikke fractie uit mest.

Accupakket

De strooier zelf krijgt een signaal van de mestrobot wanneer deze moet strooien. Verder staat de unit op zichzelf. De strooier heeft een eigen accupakket en een eigen oplader.

De strooier kan los van de mestrobot voorover kantelen wanneer onderhoud nodig is. Het gewicht is gering waardoor het zwaartepunt van de mestrobot onderin blijft. Hiermee wordt kantelgevaar voorkomen.

25.000 euro

Keydollar heeft in de afgelopen jaren verschillende prototypes getest en meldt dat de innovatie nu rijp is voor marktintroductie. Het investeringsbedrag ligt rond de 25.000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  5 %
Meer weer