Lodders wil ruimte innovatie ammoniakemissie

Niet afhouden maar omarmen. Dat moet het ministerie van LNV in de ogen van VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders doen met innovatieve ideeën in het kader van ammoniakemissiebeperkende maatregelen. Ze heeft daarom, samen met Erik Ziengs, eveneens Liberaal, aanvullende vragen gesteld aan minister Carola Schouten van Landbouw.

Lodders+wil+ruimte+innovatie+ammoniakemissie
© ps

Volgens Lodders zijn er voldoende initiatieven die de ammoniakuitstoot beperken én goed zijn voor de veiligheid. Die lopen vaak dood tegen een lange procedures, veel vragen en soms ook tegenwerking, zo hoort ze uit de praktijk.

Explosieve vloeren

En dat terwijl onlangs duidelijk werd dat er na een explosie in Markelo een rechtstreeks verband is tussen ontploffingsgevaar en de emissiearme constructie van een stalvloer. 'Er is te lang te eenzijdig gekeken naar de vermindering van de ammoniakemissie en te weinig aandacht voor de veiligheid van mens en dier', vervolgt Lodders.

In schriftelijk kamervragen aan minister Schouten pleit ze voor een denktank waar mensen met innovatieve ideeën rond emissiearme systemen terecht kunnen. Ook vraagt Lodders zich af wat het internationale Vera-protocol, waarmee Nederland akkoord is gegaan, betekent voor de goedkeuring in Nederland.

Zo heeft ze vernomen dat een middels het Vera-protocol goedgekeurde stalvloer alsnog moet worden gecertificeerd om op de RAV-lijst te komen. Het VVD-Tweede Kamer-lid vindt het daarom vreemd dat Nederland toch het Vera-protocol heeft goedgekeurd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
 • Dinsdag
  5° / 1°
  5 %
Meer weer