Nieuw+boerenprotest+in+Amsterdam%2E+Malieveld+valt+af
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuw boerenprotest in Amsterdam. Malieveld valt af

Boerenbeweging Agractie heeft een nieuw boerenprotest aangekondigd. Het gaat om een publieksvriendelijke actie die plaatsvindt in Amsterdam. Dat meldt de organisatie op Facebook.

De nieuw aangekondigde actie staat in het teken van het informeren van de burger. Agractie heeft met de gemeente Amsterdam overleg gevoerd. Het bestuur van de hoofdstad staat volgens de organisatie positief tegenover het plan.

Nadere details zijn niet bekendgemaakt, maar volgen na een komend overleg met de gemeente. Een datum is ook nog niet bevestigd.


Malieveld

Het Malieveld in Den Haag mag in de toekomst niet meer worden gebruikt voor demonstraties met trekkers. Dat heeft de gemeente Den Haag bepaald. Onderzoek heeft aangetoond dat de belasting van de parkeergarage onder het veld door het gewicht van de trekkers zo groot wordt, dat de kans op beschadigingen en ongelukken aanwezig is.

Het Malieveld blijft wel beschikbaar voor demonstraties waarbij de deelnemers te voet komen. Als daar zware voertuigen voor worden ingezet, moeten die aan de noordkant worden geparkeerd langs de Boorlaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  20 %
 • Zondag
  3° / -5°
  10 %
Meer weer