Drie keer zilver voor Claas-innovaties

Claas krijgt voor innovaties op de beurs Agritechnica in Hannover drie zilveren medailles. Het gaat om twee medailles voor de nieuwe Lexion-maaidorserserie en een voor de Jaguar-hakselaar.

Drie+keer+zilver+voor+Claas%2Dinnovaties
© Claas

Claas kreeg een zilveren medaille voor de nieuwe dorsunit in de Lexion-serie. Met de APS Synflow Walker zetten de Lexion 6000 en 5000 nieuwe normen in de dors- en scheidingsprestaties van maaidorsers. De dorsende en scheidende trommel hebben actieve scheidingsoppervlakten van respectievelijk 3,18 en 2,66 vierkante meter.

Claas ontvangt ook een zilveren medaille voor de Cemos Auto Chopping op de nieuwe Lexion-maaidorser. Dit systeem detecteert continu het vocht in het stro en past automatisch het proces aan. Dit kan tot 10 procent brandstof besparen en de hakselkwaliteit van het stro optimaliseren.

Motorvermogen

Met Cemos Auto Performance houdt de ingestelde snelheid van de Jaguar-hakselaar constant en regelt het motorvermogen en de rijsnelheid afhankelijk van het gewas. Bij een zwaardere oogst wordt eerst het motorvermogen verhoogd en vervolgens de voertuigsnelheid verlaagd. Bij een minder zware oogst wordt het motorvermogen automatisch verminderd. Dat leidt tot een uniforme gewasstroom en lager brandstofverbruik.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer