Nieuwe+elementen+op+Orbis+maisvoorzetstuk+van+Claas
Nieuws
© Hendrik Begeman

Nieuwe elementen op Orbis maisvoorzetstuk van Claas

Volledig nieuw is het Orbis maisvoorzetstuk van Claas. Deze komt uit de Claas-fabriek in het Zuid-Duitse Bad Saulgau.

Deze maïsbek heeft een aantal nieuwe elementen ten opzichte van de voorgaande modellen. Zo is de aandrijving vereenvoudigd en hebben tandwielkasten plaats gemaakt voor meer recht-toe-recht-aan aandrijvingen via tussenassen.

De constructie is zodanig aangepast dat hij nu onder de 10 centimeter kan stoppelen. Het voorzetstuk is opgehangen aan een pendelend frame met een uitslag tot ongeveer 5 graden voor een goede bodemaanpassing.

Invoertrommels

Het toerental van de gehele maisbek is instelbaar in twee trappen voor de hele invoer en in drie trappen voor de beide invoertrommels. Deze invoertrommels regelen de overgave van de gewasstroom tussen de transportschijven van de maisbekken het invoerkanaal van de Jaguar. In totaal zijn hiervoor dus zes toerentalmogelijkheden te kiezen.

Als optie kan de Orbis worden voorzien van Auto Contour, de actief gestuurde bodemvolging met behulp van tasters. Voor het snijden van het gewas heeft de maisbek nieuwe messen met een zaagtand profiel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer