Gelderland zet stikstofregels in de ijskast

Provincie Gelderland heeft de stikstofbeleidsregels voor de landbouw opgeschort tot 1 december dit jaar.

Gelderland+zet+stikstofregels+in+de+ijskast
© Tys Hallema

Tot die tijd kunnen er geen vergunningen worden aangevraagd of afgegeven voor de agrarische sector. Er moet op 1 december ook duidelijkheid zijn vanuit het landbouwministerie en het Interprovinciaal Overleg (IPO) over de beleidsregels rondom stikstof.


Het besluit om de landbouwregels in de ijskast te zetten, werd dinsdag genomen in een bijeenkomst van het college van Gedeputeerde Staten. Tijdens het boerenprotest gaf landbouwgedeputeerde Peter Drenth vorige week al aan het opschorten van de regels in gang te zetten. Die beslissing werd toen met gejuich ontvangen door de demonstrerende boeren.

Niet dezelfde lijn

Drenth overlegde sindsdien met landbouworganisaties over de stikstofregels. Opmerkelijk is dat niet alle provincies dezelfde lijn trekken. In Friesland, Drenthe en Overijssel werden de regels bijvoorbeeld ook ingetrokken.

Andere provincies houden juist wel vast aan de regels zoals die door het IPO waren vastgesteld. Aan die onduidelijkheid moet een eind komen via het gesprek dat landbouwminister Carola Schouten met de provincies hierover aangaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer