Mogelijk toch camera's in buitengebied

Het provinciebestuur van Noord-Brabant heeft de deur voor camerasurveillance in het buitengebied, om onder meer afvaldumpingen tegen te gaan, op een kier gezet. Dat blijkt uit antwoorden van de Gedeputeerde Staten op vragen van de Brabantse PVV-fractie.

Mogelijk+toch+camera%27s+in+buitengebied
© Pixabay

Tot voor kort vonden de Gedeputeerde Staten van Brabant nog dat camerabewaking van 450.000 hectare aan natuur- en buitengebied veel te duur was. Ook de pakkans door het gebruik van camera's was in de ogen van het provinciebestuur niet groter. Daarnaast wezen de Gedeputeerde Staten op praktische bezwaren, zoals het 24 uur per dag bekijken van de camerabeelden.

Maar nu lijken de Brabantse bewindvoerders toch enig heil te zien in de inzet van extra ogen in het buitengebied. 'Er vinden op dit moment op diverse plekken al proeven plaats met drones, slimme lantaarnpalen, warmtecamera's en geluidssensors', zo schrijven de Gedeputeerde Staten in een reactie op de Statenvragen. 'Verder gaan we de komende periode bekijken of flexibele camera-inzet effectief is, ook al is niet duidelijk of het kan in verband met privacy.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer