Ambassades+langs+bij+tuinbouwparels+Greenport
Nieuws
© Greenport West-Holland

Ambassades langs bij tuinbouwparels Greenport

Ambassadeurs van ruim twintig verschillende landen bezochten op 18 oktober drie innovatieve en duurzame bedrijven in de Greenport West-Holland: Koppert Biological Systems, De Ruiter Seeds Experience en Anthura.

De tour was een initiatief van provincie Zuid-Holland en de deelnemers werden begeleid door commissaris van de Koning Jaap Smit. Met de tour wil de provincie de parels uit het bedrijfsleven in de provincie bekendmaken bij een internationaal publiek.

De ambassadeurs en hun plaatsvervangers werden eerst ontvangen bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs door CEO Paul Koppert. Peter Maes, director Corporate Marketing, vertelde hoe het bedrijf met telers en in samenwerking met de natuur (biologische middelen) werkt aan gezonder, veiliger, productiever en weerbaarder tuinbouwproducten.

Demokas

Bij De Ruiter Experience Center kregen de deelnemers een presentatie van Nico van Vliet, Borg Exelmans en John van der Knaap over de kracht van de Nederlandse groentezaadveredeling. In de demokas bekeken ze de prestaties van de rassen van De Ruiter en van collega-zaadhuizen die geteeld worden onder hightech omstandigheden. Tevens bezochten zij de 'markt', waar ze verschillende tomatenrassen konden zien en proeven.

Vervolgens ging het gezelschap naar Anthura in Bleiswijk, winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Daar werd een kijkje genomen in de productiekas met Anthuriums. Anthura is specialist in de veredeling van innovatieve en duurzame Orchideeën en Anthuriums voor telers en consumenten.

Trots

Commissaris van de Koning Jaap Smit: 'In Greenport West-Holland zijn heel veel tuinbouwbedrijven die wereldwijd koploper zijn. Ik ben er trots op om een paar van die bedrijven te kunnen laten zien aan een internationaal gezelschap. Met dit werkbezoek willen we een internationaal publiek de innovatieve kracht van de Greenport West-Holland laten zien'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer