LTO+Noord+schrijft+provincies%3A+schrap+beleidsregels
Achtergrond
© Tienke Wouda

LTO Noord schrijft provincies: schrap beleidsregels

LTO Noord vraagt de negen provincies in het werkgebied van de organisatie af te zien van de beleidsregels. Haastwerk dat leidt tot onwerkbare situaties in de landbouw en contraproductief voor het terugdringen van stikstofemissie, luidt de reactie samengevat.

‘Wij zijn verrast door de snelheid waarmee dit document door uw college is vastgesteld en verontwaardigd over de inhoud’, schrijft LTO Noord de verschillende colleges van Gedeputeerde Staten. Er wordt getornd aan bestaande rechten die sommige bedrijven terugbrengen in de situatie van de vorige eeuw. Dat maakt de regels voor externe saldering onwerkbaar, schetst LTO Noord.

De organisatie spreekt over ondermijning van het agrarisch draagvlak, onder andere doordat de provincies zich richten op de agrarische sector en andere sectoren buitenspel blijven. De beleidsregels bevestigen de gevoelens dat de agrarische sector wordt geslachtofferd, schrijft LTO Noord.


De beleidsregels laten te weinig ruimte voor innovaties en stappen vooruit. Als die beweging niet in gang wordt gezet, wordt het probleem ook niet oplost, houdt LTO Noord de provincies voor.

De beleidsregels bevestigen de gevoelens dat de agrarische sector wordt geslachtofferd

Zie pdf voor het voorbeeld van de brief aan provincie Fryslân

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer