Jelte Albada

Jelte Albada

Jelte Albada is verkeersleider. Hij is verantwoordelijk voor het operationele proces op de redactie.

Contact

Artikelen door Jelte Albada

Zundert streeft naar boer-burgerkringloop

Regio Zuid

Zundert heeft de ambitie om binnen zes jaar volledig circulair te opereren. Daarvoor is de landbouw hard nodig, maar die zet nog de nodige vraagtekens bij de plannen.

LTO Noord schrijft provincies: schrap beleidsregels

Algemeen

LTO Noord vraagt de negen provincies in het werkgebied van de organisatie af te zien van de beleidsregels. Haastwerk dat leidt tot onwerkbare situaties in de landbouw en contraproductief voor het terugdringen van stikstofemissie, luidt de reactie...

Het klimaat van vlees

Algemeen

Het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, brengt een rapport uit over het effect van het klimaat op de wereldwijde voedselvoorziening en het effect van voedselvoorziening op het klimaat. De koppen in de media focussen zich vervolgens op...

Fosfaatbank blijft voorlopig dicht

Veehouderij

CDA en VVD raden LNV-minister Carola Schouten dringend aan de fosfaatbank, bedoeld voor steun aan jonge boeren, voorlopig niet open te stellen. Eerder werd de aanvankelijk voorgenomen openstelling in november al uitgesteld.

De schreeuw om beregening

Akker- & Tuinbouw

Kosten en baten van beregening staan vaak ter discussie. Maakt de extra opbrengst de kosten van beregening wel goed? Dit jaar zal er weinig discussie zijn. Het gros van de 47,5 procent van de telers uit het Nieuwe Oogst Opiniepanel die aangeven dit...

Er bruist een andere energie in de kas

Regio Noord

Een kas vormt het decor voor de muziektheatervoorstelling Lost in the Greenhouse. De voorstelling bruist van de energie van acteurs, dansers, musici en theaterlicht.

Vooral chronische effecten hittestress tikken aan

Veehouderij

Hittestress ontstaat als een dier door hoge temperaturen en luchtvochtigheid niet meer in staat is zijn lichaamstemperatuur te regelen. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van de dieren. Ze worden sloom, eten minder en de afweer neemt af en dat...

Fokken zit ook Burgers' Zoo in het bloed

Algemeen

Biologen verbonden aan het Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers' Zoo houden managers uit het bedrijfsleven fascinerende praktijkvoorbeelden uit het dierenrijk voor. Bijvoorbeeld over fokkerij waarbij dierenparken ernaar streven om geen...

Vertraging bezorging Nieuwe Oogst

Algemeen

Door een brand in het Amsterdamse distributiecentrum van PostNL heeft een deel van de abonnees Nieuwe Oogst zaterdag nog niet ontvangen.

Varkenshouders trekken samen op tegen PRRS

Veehouderij

Verschillende varkensbedrijven in regio Reusel kampten in 2015 en begin dit jaar met PRRS-uitbraken. Een verband bleek te bestaan tussen de symptomen en het type veldvirus dat er rondwaarde. Acht varkenshouders zijn er nu samen mee aan de slag,...

LTO steunt inzet weidegang van Van Dam

Veehouderij

LTO Nederland staat achter het standpunt van staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) om weidegang niet bij wet te verplichten.

Nieuwe Oogst later

Algemeen

Door een storing bij onze drukker verschijnen edities Noord en Midden van Nieuwe Oogst tot onze spijt niet zoals gewoonlijk vandaag (zaterdag) maar pas komende dinsdag.

Vietnam: kansen Nederlandse agribusiness

Veehouderij

Vietnam opende vorig jaar de grens voor Nederlandse appels, peren en begoniastekken. Het land, met een economische groei van bijna 6,7 procent, heeft de Nederlandse agrarische sector nog veel meer te bieden, zegt landbouwraad Arie Veldhuizen.

Zaterdag een andere Nieuwe Oogst

Nieuwe Oogst ziet er deze zaterdag anders uit dan anders.

Vooruitkijken naar 2015

AgriVisie op 2015. Onder die titel bracht Nieuwe Oogst zaterdag een speciaal katern uit waarin de Nederlandse agribusiness zijn licht laat schijnen op de verwachtingen voor 2015 en de verdere toekomst.

Hubers: vogelgriep verrast en schokt sector

De pluimveesector is geschokt over de uitbraak van vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (bij Gouda). 'Het virus is er ineens, het komt als het ware uit de lucht vallen. Niemand weet waar het vandaan komt', reageert voorzitter Eric Hubers...

Grazende mascotte voor Oranje

Melkveehouder Peter de Blaaij in Lepelstraat doet graag mee aan de WK-gekte. Zijn grazende oranjemascotte trekt veel bekijks.

Schenk: 'Meer boerenverstand bij derogatie'

'Bij het derogatiebesluit kan ik in elk geval concluderen dat het besluitvormingsproces op het ministerie niet ‘ideaal’ verlopen is' stelt voorzitter Siem Jan Schenk van LTO Noord in zijn blog op de site van de organisatie.

Daling stikstof- en fosfaatuitscheiding 2012

De stikstof- en fosfaatuitscheiding namen in 2012 beide af ten opzichte van het voorgaande jaar. De stikstofuitscheiding daalde van 477 tot 461 miljoen kilo N en de fosfaatexcretie van 170 tot 161 miljoen kilo P2O5, meldt het CBS.

Timo Huges van FloraHolland naar NS

Timo Huges vertrekt na ruim zeven jaar als algemeen directeur bij FloraHolland. Per 1 oktober 2013 wordt hij benoemd tot president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Hij volgt Bert Meerstadt op.

ESBL in rund- en kalfsvlees

De Consumentenbond is geschrokken van de hoeveelheid besmettingen met ESBL in rund- en kalfsvlees. In 40 procent van het onderzochte kalfsvlees en 13 procent van de biefstukken werd de voor antibiotica resistente bacterie gevonden.

Broers Mensink winnen Maïschallenge

De broers Bert en Guus Mensink uit Dedemsvaart hebben de Maïschallenge 2012 gewonnen. Suzanne Ruesink uit Aalten werd tweede, terwijl Wilco de Jong uit Nijeholtwolde derde werd.

Meest bekeken

Meest gelezen

Kennispartners

Vacatures