Friese+VVD+wil+gans+in+stikstofberekening
Nieuws
© Han Reindsen

Friese VVD wil gans in stikstofberekening

Ganzen moeten worden meegenomen in de stikstofberekeningen. Dat vindt VVD-Statenlid en biologisch melkveehouder Marten Dijkstra.

Als dat niet gebeurt, pleit hij voor metingen en het indammen van de ganzenpopulatie in Friesland. Dat stelt hij in vragen aan het college van Gedeputeerde Staten. Volgens Dijkstra zorgen de ganzen met hun massale aanwezigheid voor stikstofdepositie in natuurgebieden. 'Het is niet ondenkbaar dat een dergelijk aantal ganzen, zoals wij deze in de provincie hebben, bijdraagt aan de stikstofproblematiek.'

Ook vraagt Dijkstra aandacht voor de emissie van gemaaid gras in Natura 2000-gebieden. 'Is het college hiermee bekend? Zo niet, is het college van mening dat we werken met de juiste oorzaken van problemen in Natura 2000-gebieden?'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer