Ook+Drenthe+trekt+stikstofregels+in
Nieuws
© Nieuwe oogst

Ook Drenthe trekt stikstofregels in

Net als provincie Friesland en Overijssel trekt ook provincie Drenthe de omstreden stikstofregels in. Dat heeft de Drentse gedeputeerde Henk Jumelet maandag gezegd tegen demonstrerende boeren.

Bij het provinciehuis in Assen stonden maandag ongeveer duizend boze boeren. 'Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen. We gaan samen terug en trekken in', zegt Jumelet. Luid applaus van de aanwezige boeren volgde op zijn woorden.

Friesland deed vrijdag onder druk van boze boeren hetzelfde. Boze boeren togen maandag naar diverse provinciehuizen in het land, waaronder die in Arnhem, Zwolle, Utrecht en Den Haag. Vrijdag protesteerden boeren al bij provinciehuizen in Noord-Brabant en Friesland. In Friesland werden vervolgens de stikstofmaatregelen al geschrapt.

Kanttekening

In verschillende provinciehuizen wordt nu overlegt tussen vertegenwoordigers van LTO, de protesterende boeren en provinciebestuurders. Bij de Drentse toezegging maakte Jumelet wel de kanttekening dat er nu geen nieuwe vergunningen kunnen worden uitgegeven in die provincie.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer