Award Suiker Unie voor transport met eigen biogas

Met project 'Onderweg op eigen groen gas' heeft Suiker Unie de FNLI-award 2019 gewonnen.

Award+Suiker+Unie+voor+transport+met+eigen+biogas
© Suiker Unie

De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) reikt deze prijs uit aan personen of bedrijven die zich inzetten om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Met de award mag Suiker Unie zich 'Frontrunner' van de levensmiddelenindustrie noemen.

In project 'Onderweg op eigen groen gas' is Suiker Unie gestart met het gebruik van gasmotoren voor bulkwagens in plaats van dieselmotoren. Sinds kort zijn de gasmotoren technisch in staat om zware vrachtwagens te trekken. Inmiddels heeft Suiker Unie vijf bulkwagens die voor 100 procent op eigen biogas rijden.

Minder CO2-uitstoot

De suikerfabrikant produceert op jaarbasis 25 miljoen kuub biogas en is daarmee de grootste groengasproducent van Nederland. De CO2-uitstoot van bulkwagens op biogas is 90 procent lager. Dit komt neer op 160 ton CO2 per vrachtwagen op jaarbasis. Daarnaast wordt 75 tot 90 procent minder fijnstof en stikstofoxiden uitgestoten.

Suiker Unie was samen met Euroma en Lipton (van Unilever) genomineerd voor de FNLI-award. Deelnemers aan een FNLI-bijeenkomst in Amersfoort kozen donderdag het project van de suikerfabrikant als winnaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer