Hester+Maij+stapt+over+naar+FrieslandCampina
Nieuws
© Provincie Overijssel

Hester Maij stapt over naar FrieslandCampina

Na haar vertrek uit de politiek gaat Hester Maij per 1 oktober 2019 een functie in de directie van FrieslandCampina vervullen.

Maij wordt bij de zuivelcoöperatie de nieuwe directeur public & quality affairs en is daarmee de opvolger van Werner Buck. Dit meldt FrieslandCampina vandaag op de eigen website. Maij heeft twintig jaar ervaring in verschillende politieke functies.

Tot deze zomer was Maij als gedeputeerde van provincie Overijssel verantwoordelijk voor landbouw. Saillant detail is dat zij momenteel zitting heeft in de commissie-Remkes die binnenkort adviseert over de stikstofaanpak.

Verduurzaming zuivelsector

Buck neemt na meer dan twee decennia afscheid van FrieslandCampina. Als bestuurslid namens de coöperatie van diverse zuivelorganisaties was hij intensief betrokken bij de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de Nederlandse zuivelsector.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer