FrieslandCampina+praat+leden+bij+over+klimaat
Nieuws
© DIRK HOL

FrieslandCampina praat leden bij over klimaat

Leden-melkveehouders van FrieslandCampina doen massaal mee aan de workshops Klimaat & Natuur. Daarin onderzoeken de deelnemers welke maatregelen met betrekking tot klimaat en natuur passen bij hun type melkveebedrijf.

Al meer dan 700 plaatsen zijn vergeven van de 800 die beschikbaar zijn in 2019. Veel districten zijn al volgeboekt, uitzonderingen daarop zijn Arnhem, Drenthe en Noord-Holland. Melkveehouders die dit jaar achter het net vissen kunnen volgend jaar meedoen.

De ambitie is namelijk om bij gelijkblijvende animo in 2020 twee ronden te organiseren met 1600 plaatsen. Dus iedereen die wil meedoen kan dit ook, al is het niet meer in 2019.

Digitale tool

Het programma Klimaat& Natuur is een vervolg op de studiegroepen over klimaat, kringlopen en natuur, waaraan eerder meer dan 850 leden-melkveehouders deelnamen. Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van een nieuwe digitale tool. Daarmee kan het effect van duurzaamheidsmaatregelen worden doorgerekend voor het eigen melkveebedrijf.

Foqus

FrieslandCampina wil met het nieuwe programma een win-win situatie creëren.

'Het is goed voor het klimaat en de natuur èn we kunnen als onderneming voldoen aan de toenemende vraag naar duurzamere melk', aldus woordvoerder Celine Wijnen van FrieslandCampina. 'Het gaat dus niet om een nieuw verdienmodel, maar duurzame resultaten van de veehouder worden via ons kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma Foqus Planet beloond.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  8° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer