400 geïnteresseerden voor kleine windmolen

Bijna 400 melkveehouders hebben zich aangemeld voor een kleine windmolen via het Farm Energy-programma van FrieslandCampina. Dat heeft de zuivelorganisatie bekend gemaakt.

400+ge%C3%AFnteresseerden+voor+kleine+windmolen
© E.A.Z. Wind

Het programma is een samenwerking tussen FrieslandCampina en E.A.Z Wind. Donderdag werd de eerste molen vanuit dit project geplaatst op het boerenerf van Melkveebedrijf Poppe in Zwolle.

Een windmolen van E.A.Z. kan melkveebedrijven helpen om volledig zelfvoorzienend te worden in de eigen stroombehoefte en kan gecombineerd worden met zonnepanelen. De combinatie van zon overdag en in de zomer en wind ’s nachts en in de winter zorgt volgens FrieslandCampina voor een gelijkmatige energieopwekking.

Hernieuwbare energie

FrieslandCampina wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Hernieuwbare energie op het boerenerf speelt volgens de coöperatie daarbij een belangrijke rol om dat doel te bereiken. Het Farm Energy-programma van FrieslandCampina is opgezet om leden op weg te helpen in de energietransitie.

In totaal produceren ruim 2.500 leden van FrieslandCampina groene stroom. Op dagen met voldoende wind en zon wekken ze samen voor meer dan 150.000 huishoudens aan stroom op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer