DSM test methaanremmer op Dairy Campus

Met een proef op de Dairy Campus in Leeuwarden wil Koninklijke DSM informatie verzamelen om haar methaanremmer Bovaer geaccrediteerd te krijgen voor de Kringloopwijzer.

DSM+test+methaanremmer+op+Dairy+Campus
© dsm

Deze proef, van november 2019 tot en met februari 2020, moet leiden tot percentages in methaanreductie bij rantsoenen met mais en gras in verschillende verhoudingen en bij verschillende doseringen van Bovaer.

Eerder zijn al 24 andere proeven met Bovaer uitgevoerd, met melkkoeien over de hele wereld. Deze proeven zouden volgens DSM de veiligheid en effectiviteit van de methaan remmer Bovaer® hebben aangetoond en leiden tot een methaanreductie van grofweg 30 procent. In Leeuwarden willen de onderzoekers helder krijgen wat de interactie is tussen de verschillende rantsoenen en doseringen van Bovaer op het percentage methaan reductie.

Deze resultaten zullen de basis vormen voor de opname van Bovaer in Carbon Footprinting tools en de ontwikkeling van economische modellen. De proef is opgezet samen met een consortium vanuit de Nederlandse Zuivel Sector bestaande uit DSM, Wageningen University & Research, FrieslandCampina, Agrifirm, De Heus en ForFarmers.

Vergunning eind 2020.

DSM heeft onlangs een registratie voor Bovaer in Europa ingediend. Het bedrijf verwacht die Europese registratie eind 2020 of begin 2021 binnen te hebben, waarna het op de Europese markt komt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer