Boerenacties+komen+op+gang
Nieuws
© Pixabay

Boerenacties komen op gang

De landelijke boerenactiedag op dinsdag 1 oktober trekt naar verluidt enkele duizenden boeren en medestanders naar de Hofstad.

Daarnaast zijn er initiatieven in de regio. Hoewel LTO Nederland niet de organiserende partij is, wil de organisatie haar leden wel faciliteren in de actiedag. Bijvoorbeeld door de inzet van bussen naar het Haagse Malieveld. Ook participeert LTO Nederland dit weekend in een paginagrote advertentie in landelijke en regionale dagbladen. Daarmee wil de belangenbehartiger een krachtig statement afgeven richting politici.


De boerenkoepel heeft enkele medewerkers benoemd tot 'actieteam 1 oktober'. Zij hebben afgelopen dagen hard gewerkt de boodschap te duiden. Zo is er een sociale mediacampagne geïnitieerd onder #trotsopdeboer. Verder zijn er spandoeken ontwikkeld en ontvingen bestuurders en actieve leden mediatraining. Andere acties, zoals #doneerjetrekkertje van Boeren van Nederland, krijgen sympathie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer