Boeren+willen+doorrijden+naar+Malieveld
Nieuws
© Arjen Vos

Boeren willen doorrijden naar Malieveld

Protesterende boeren zijn niet van plan het 'parkeerbeleid' van gemeente Den Haag op te volgen dinsdag. De gemeente wil dat de boeren hun trekkers bij het ADO-stadion parkeren om daarna te protesteren bij het Malieveld.

'Mooi niet, we rijden gewoon naar het Malieveld. Wij zijn nog welwillend, want we kunnen ook een rondje Den Haag doen', reageert Danielle Hekman van de organisatie op RTV Oost. Hekman verwacht dat er honderden trekkers naar Den Haag gaan. 'We zijn gestopt met tellen, maar het kunnen zomaar tweeduizend voertuigen worden.'

Als het lukt om het Malieveld met de trekkers te bereiken, zou het verkeer in het centrum muurvast staan. 'Zij moeten maar een oplossing verzinnen', zegt Hekman in hetzelfde bericht. 'Wij hebben het recht om te demonstreren.' Met de demonstratie willen boeren het beeld dat het publiek van boeren heeft, veranderen. In hun ogen is er continu kritiek op de landbouwsector als het gaat over het oplossen van milieu- en natuurproblemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer