Boeren+bieden+arme+gezinnen+speelgoedtrekker+aan
Nieuws
© Elly Geverink

Boeren bieden arme gezinnen speelgoedtrekker aan

Boeren zamelen dinsdag tijdens het protest in Den Haag miniatuurtrekkers voor kinderen in armoedegezinnen in. Initiatiefnemer van de boerenactie is Boeren van Nederland. De teller staat inmiddels op ruim 550 speelgoedtrekkers.

Op Facebook, Instagram en Twitter roepen de initiatiefnemers via #doneerjetrekkertje collega's op miniatuurtrekkers mee te nemen naar Den Haag. Deze overhandigt Boeren van Nederland aan de Speelgoedbeurs in Den Haag, waarna ze uitgedeeld worden aan kinderen uit gezinnen met een smalle beurs.

'Met deze actie wil Boeren van Nederland op een positieve en verbindende manier uiting geven aan zorgen die onder boeren leven. Boeren van Nederland staat midden in de samenleving en wil er ook zijn voor gezinnen met een kleine beurs. Ook hun kinderen moeten met trekkers kunnen spelen. Want ja, wie wil er nou niet groot worden met een trekkertje?', geeft de organisatie aan.

Boodschap

Boeren van Nederland heeft een speciale site ontwikkeld waar boeren en tuinders hun speelgoed op kunnen geven. De ondernemers kunnen de kinderen een persoonlijke boodschap meegeven, bijvoorbeeld over de herinneringen die ze zelf hadden tijdens het spelen met de speelgoedtrekker. De trekkers kunnen worden ingeleverd op de stand van #doneerjetrekkertje op het Malieveld in Den Haag.

Diverse partijen ondersteunen de actie. Het Nederlands Agrarisch Jongerenkontakt roept vrijdagochtend via Twitter haar leden op om speelgoedtrekkers te doneren aan de actie. Ook TeamAgroNL beveelt de inzameling aan. Het initiatief kan bovendien op steun rekenen van Agrifirm.

Agrarische groothandel BTN de Haas in Groningen is een van de bedrijven die meedoen aan de actie #doneerjetrekkertje
Agrarische groothandel BTN de Haas in Groningen is een van de bedrijven die meedoen aan de actie #doneerjetrekkertje © Eigen Foto

Melkveehouder Jeanet Brandsma uit Giethoorn is een van de initiatiefnemers van #doneerjetrekkertje. Ze is 'flabbergasted' over het verloop van de actie. 'Dit loopt op een positieve manier uit de hand. We krijgen ook heel veel respons van bedrijven. We willen met deze actie de verbinding met de maatschappij en de omgeving zoeken. Dat lijkt effect te hebben.'

Saamhorigheid

Melkveehouder Annemieke Schinkel uit het Groningse Stedum is al druk bezig met de inzameling. 'Ik heb agrogerelateerde bedrijven en speelgoedwinkels in de buurt aangeschreven. Ze reageren positief. Straks haal ik bij een bedrijf 193 trekkertjes op. Net kwam een collega-boer een trekkertje brengen. Volgens hem zet de actie in Den Haag weinig zoden aan de dijk. Maar hij heeft sympathie voor dit initiatief. Die saamhorigheid die het nu al oplevert, is heel mooi.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer