'Landelijke boerenactie moet positief statement zijn'

De regionale LTO-organisaties ondersteunen de leden die rond, op of na 1 oktober willen bijdragen aan het maken van een positief statement. Dat kan zijn in Den Haag of op een ludieke manier dicht bij huis.

Boeren en tuinders zijn het beu steeds maar neergezet te worden als een probleem waar een oplossing voor moet komen, is de teneur in agrarisch Nederland.

Algemeen voorzitter Dirk Bruins van LTO-Noord laat namens de drie regionale LTO-organisaties weten: 'Wij werken elke dag, het hele jaar door, ongelofelijk hard om Nederland van gezonde producten te voorzien en een bijdrage te leveren aan het voedselvraagstuk van een groeiende wereldbevolking. De maatschappelijke waardering daarvoor is groot.'

Politiek debat

Helaas blijkt dat niet altijd uit het politieke debat, constateren Bruins, LLTB-voorzitter Léon Faassen en ZLTO-voorzitter Wim Bens. 'Dat is teleurstellend en frustrerend. Wij zien de boosheid, zorg en emotie goed die er op dit moment in onze sector leeft en wij voelen die emotie ook', zegt Bruins.

LTO ondersteunt daarom de leden die rond, op of na 1 oktober willen bijdragen aan het maken van een statement. Bruins licht toe dat het geven van steun kan plaatshebben in Den Haag of op een ludieke manier dicht bij huis. 'Wat vaststaat is dat wij samen op een publieksvriendelijke en aansprekende wijze uiting gaan geven aan het statement van onze boeren en tuinders.'

Beroep op de sector

Daarbij is het belangrijk het volgende op te merken, zegt Bruins. 'We zijn niet de organiserende partijen, maar wij hebben goed contact. Als er op 1 oktober dingen gebeuren die de publieke opinie negatief beïnvloeden, is dat in het nadeel van ons allen. We doen komende week een beroep op u om de sector positief in beeld te brengen, door het beschikbaar stellen van producten, uw tijd of anderszins. Samen maken we hier een succes van!'

LTO blijft ondertussen onderhandelen aan alle relevante tafels, besluit Bruins.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
Meer weer