Overijsselse politici mee naar Den Haag

De Overijsselse landbouwwoordvoerders van CDA, FVD, VVD, PVV, SGP en 50Plus reizen dinsdag mee met de boeren uit de provincie naar het protest in Den Haag. Dat stellen zij in een gezamenlijke verklaring.

Overijsselse+politici+mee+naar+Den+Haag
© Twan Wiermans

De agrarische sector is van groot belang voor Overijssel, geven de Statenleden aan. 'Zij produceren ons voedsel, geven ons werkgelegenheid, zorgen voor het Overijsselse landschap en dragen bij aan de motor van onze economie. Wij zijn trots op onze boeren.'

'Als Statenleden oefenen wij onze invloed uit op het provinciale landbouwbeleid', gaan de politici verder. 'Dit is vaak een doorvertaling van Europees en landelijk beleid. De uitgangspunten hiervan kunnen leiden tot extra regels die verstikkend werken voor de boer.

'Daarom is het juist van belang dat de zorgen van de Overijsselse boer ook in Den Haag gehoord worden. Wij brengen deze zorgen over binnen onze partijen, maar niemand kan die zorg zo goed overbrengen als de boeren zelf.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer