Ropa+wint+innovatieprijs+International+Motorshow
Nieuws
© ROPA

Ropa wint innovatieprijs International Motorshow

Op de International Motorshow in Frankfurt (IAA) werd Ropa de winnaar van de Automotive Brand Contest in twee categorieën op het gebied van connectiviteit en bedrijfsvoertuigen.

De internationale jury ziet de fabrikant van bietenrooiers als een pionier en innovatiemotor in de landbouwtechniek. De prijs onderstreept de leidende rol van Ropa in de technologie voor het oogsten van suikerbieten. Met name op het gebied van digitalisering en netwerken.

Ropa biedt al uitgebreide rijhulpsystemen en is een pionier op het gebied van semi-autonome suikerbietenoogst. De nieuwe Ropa Tiger 6S is de implementatie van digitalisering en tegelijkertijd de belichaming van Agriculture 4.0.

Moderne design

Het doel van Ropa is het identificeren en implementeren van digitale optimalisatieopties. En het was de moeite waard. De R-Connect-gebruikersinterface in combinatie met het moderne design van de Tiger 6S overtuigde niet alleen de klanten, maar ook de internationale jury van de 'German Design Council'.

De Ropa Tiger 6S is de krachtigste suikerbietenrooier ter wereld, met maximaal 796 pk/585 kilowattuur. De moderne panoramische cabine creëert een ruim gevoel van ruimte en functioneert als een centrum voor uitgebreide rijhulpsystemen en semi-autonome suikerbietenoogst. De bediening op de terminal is nog intuïtiever en komt overeen met de logica van tablets en smartphones.

Digitatle camera's

Bovendien is de Tiger 6S de eerste suikerbietenrooier die standaard is uitgerust met digitale camera's. De camera's produceren een veel betere beeldkwaliteit en worden via een extra ethernetnetwerk rechtstreeks op de twee grote 12,1 inch-terminals weergegeven.

De lichtblauwe lijn van de Ropa Tiger 6S illustreert en symboliseert het netwerken van de Tiger met de online portal R-Connect.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer