Extra+toezicht+Delfland+na+emissies+tuinders
Nieuws
© Hoogheemraadschap Delfland

Extra toezicht Delfland na emissies tuinders

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft deze maand in het water van de Noordpolder van Delfgauw forse overschrijdingen vastgesteld van stikstof, fosfaat en gewasbeschermingsmiddelen.

Als reactie hierop gaat Delfland de polder weer extra scherp in de gaten houden. De glastuinbouwondernemers in deze polder hebben hierover een brief ontvangen van Glastuinbouw Nederland.

‘Met onze Gebiedsgerichte Aanpak hebben we samen met de sector een intensief traject doorlopen. Dat nu bij controles in deze polder toch weer zulke waardes worden gemeten, is echt verontrustend’, zegt hoogheemraad Marcel Belt.

Nazorgfase

De waterstromen in de Noordpolder zijn in 2018 door Delfland helemaal doorgelicht. Daarbij zijn alle knelpunten in kaart gebracht en besproken met de tuinders. Die hebben dat jaar de tijd gekregen om deze op te lossen. De polder zit nu in de nazorgfase.

Dat nu bij controles toch weer zulke waardes worden gemeten, is echt verontrustend

Belt: 'De Gebiedsgerichte Aanpak is een intensief traject. Lozingen en lekkages uit de kassen zijn slecht voor de waternatuur en hebben invloed op onze zwemwateren. Daarom steken wij veel tijd, geld en energie in de gebiedsgerichte aanpak.'

'In 2021 moet de waterkwaliteit in de glastuinbouwgebieden helemaal op orde zijn. Dat wil zeggen helemaal geen lozingen én geen lekkages meer. De glastuinbouw is zo’n innovatieve branche. Die moet dat toch kunnen', vindt de hoogheemraad.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer